top of page

Waterproject basisschool Yunus Emre in samenwerking met Stichting Rohamaa

Stichting Rohamaa en basisschool Yunus Emre, locatie Beresteinlaan/Haarstede uit Den Haag slaan hand in hand om een waterproject te realiseren in het dorpje Imarnissen in het Noorden van Marokko.

Imarnissen is een klein dorpje in de bergen in het Noorden van Marokko. In de buurt van Ait Kamra. Zie de kaart hieronder. De bewoners moeten dagelijks grote afstanden afleggen om water te halen. Omdat het water in het gebied schaars is, zijn er vele pogingen gedaan om waterputten te graven zonder succes. Zo is in 2016 een waterput gegraven, maar helaas is er geen water gevonden. ​ De mensen hebben het niet opgegeven. Een weldoener uit België heeft begin 2020 nogmaals geprobeerd om een waterput te graven. En AlhamdoeLilalah op 108 meter diepte is er water gevonden. Alle dorpsbewoners waren dolblij hiermee. Ze hoeven vanaf nu niet meer urenlang te lopen om water te halen.

Alleen het waterput is nog niet helemaal gebruiksklaar. Er wordt nu een grote waterreservoir gebouwd waar het water opgeslagen kan worden en mensen via een kraan water kunnen halen. De dorpsbewoners hebben nog 1 wens: zonnepanelen zodat de bewoners geen stroom hoeven te betalen en het water continue beschikbaar blijft voor de bewoners!

De leerlingen gaan hiervoor geld inzamelen. Lees hier meer over.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page