top of page

Waterproject

Yunus Emre Beresteinlaan / Haardstede

in samenwerking met Stichting Rohamaa

“Wij hebben uit water al het levende gemaakt.”

SOERAT AL-ANBIJAA

Waterschaarste in de wereld

In veel delen van de wereld heerst er waterschaarste door droogte of simpelweg doordat er in het gebied geen water aanwezig is. Hierdoor is er structureel een tekort aan water in deze gebieden. De bewoners zijn genoodzaakt lange afstanden af te leggen om zichzelf van water te voorzien.

Stel je eens voor: als je water wilt drinken, wilt douchen of iets wilt wassen moet je eerst 1 uur lopen naar de waterbron, water in flessen vullen en weer 1 uur teruglopen naar huis. Wij kunnen ons dit bijna niet voorstellen, maar helaas is dit de situatie van veel mensen wereldwijd.

DOEL BEHAALD

Bekijk hieronder de video van de leerlingen van basisschool Yunus Emre

Water in het dorpje Imarnissen

Zo ook voor de bewoners van het dorpje Imarnissen. Imarnissen is een klein dorpje in de bergen in het Noorden van Marokko. In de buurt van Ait Kamra. Zie de kaart hieronder. De bewoners moeten dagelijks grote afstanden afleggen om water te halen. Omdat het water in het gebied schaars is, zijn er vele pogingen gedaan om waterputten te graven zonder succes. Zo is in 2016 een waterput gegraven, maar helaas is er geen water gevonden.

De mensen hebben het niet opgegeven. Een weldoener uit België heeft begin 2020 nogmaals geprobeerd om een waterput te graven. En AlhamdoeLilalah op 108 meter diepte is er water gevonden. Alle dorpsbewoners waren dolblij hiermee. Ze hoeven vanaf nu niet meer urenlang te lopen om water te halen.

Challenge Yunus Emre

Alleen het waterput is nog niet helemaal gebruiksklaar. Er wordt nu een grote waterreservoir gebouwd waar het water opgeslagen kan worden en mensen via een kraan water kunnen halen.

De dorpsbewoners hebben nog 1 wens: zonnepanelen zodat de bewoners geen stroom hoeven te betalen en het water continue beschikbaar blijft voor de bewoners!

Lieve leerlingen, ouders en docenten van Basisschool Yunus Emre, wij gaan zorgen dat de dorpsbewoners van Imarnissen zonnepanelen krijgen! Wij gaan samen geld inzamelen en zorgen dat zonnepanelen worden aangeschaft en het waterproject wordt afgerond zodat de kindjes en ouders van het dorpje Imarnissen zorgeloos water kunnen gebruiken.

Wat zijn zonnepanelen en waarom is het voordelig?

“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.”

SAHIH MOESLIM

Steun de bewoners van Imarnissen door een bijdrage te doneren voor de aanschaf van de zonnepanelen en de waterput gebruiksklaar te maken. Doneer via het betaalverzoek of maak een bedrag over op rekeningnummer NL16INGB0005271197 t.n.v. Stichting Rohamaa onder vermelding van "Waterproject Imarnissen Yunus Emre"

Dit filmpje gaat over waterschaarste wereldwijd

bottom of page