top of page

korte update van onze projectreis Marokko.

Beste volgers, wederom een korte update van onze projectreis Marokko. De donderdag hebben wij als rustdag genomen om bij te komen van de lange en vermoeide reis. Vrijdag (22-07) hebben wij met onze samenwerkingspartner in Guercif vergaderd en hebben wij diverse projecten besproken. Stichting ar-Rahma in Guercif doet goed werk en helpt maandelijks veel mensen. De stichting heeft een kleine naaiatelier, hier kunnen mannen en vrouwen met een beperking leren naaien zodat zij later zich zelf kunnen onderhouden: "Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven." Daarnaast hebben zij een kleine revalidatiecentrum opgericht. Er is echter weinig apparatuur en de vraag aan stichting Rohamaa is om voor deze apparatuur te zorgen. Wij gaan Inchaa-Allah kijken wat we kunnen doen. Vervolgens hebben wij 11 behoeftigen geholpen. Deze mensen hebben diepe indruk op ons gemaakt. Moge Allah hen allen genezen. Er waren twee gevallen bij waar wij het meeste aan blijven denken! Soufjan is 2,5 jaar en zijn vader is 6 maanden geleden overleden aan kanker. Eén maand later is bij Soufjan zelf ook kanker ontdekt. Zijn nier is inmiddels verwijderd en hij moet wekelijks zijn bloed laten verversen. Dit gebeurt in Fes, wat op ongeveer 250 kilometer afstand ligt van zijn woonplaats. Wij hebben Soufjan, AlhamdoeLillah, ondersteund met de medische kosten en de vervoerskosten. Wij vragen Allah om Soufjan snel te genezen. Imane is 11 jaar en is geboren met een afwijking. Haar beide benen staan

Scheef, waardoor ze niet kan lopen. Haar vader heeft er alles aan gedaan

om voor Imane dure operaties te bekostigen. Imane is al drie keer geopereerd, en moet nog een operatie ondergaan. Door de hoge kosten van de operaties, heeft haar vader Hamid, rond 21 duizend euro schuld opgelopen. Vader van Imane: "Het is mijn dochter en ik zal er alles aan doen, wat binnen mijn mogelijkheden ligt, om mijn dochter een betere toekomst te geven". Imane is de beste leerling in de klas en ze haalt hoge cijfers. Wij hebben Imane financieel kunnen helpen, maar dit is lang niet voldoende. Zij heeft ook een goede elektrische rolstoel nodig. Wij zullen inchaa-Allah kijken of wij voor Imane een geschikte rolstoel kunnen regelen. Het was een lange dag en we hebben veel gezien, en het doen ons pijn om te zien hoeveel mensen lijden. Het ergste is wanneer mensen ziek zijn en ze geen middelen hebben om hun medicatie en operaties te bekostigen.

Het liefst willen wij iedereen helpen, maar helaas is het vaak niet mogelijk omdat er veel geld voor nodig is! En daarom doen wij een oproep naar iedereen om stichting Rohamaa te ondersteunen. Want samen kunnen wij het verschil maken, samen kunnen wij meer mensen helpen. Rohamaa zijn we samen. Word donateur Of meld je aan voor Vrijwilliger.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page