top of page

Reisverslag Marokko

Reis verslag Marokko

Gister zijn we aangekomen in Fes en na een korte rustperiode hebben wij broeder Ismail ontmoet. Hij heeft een dochter van drie jaar, een schat van een meid en ontzettend vrolijk. Haar naam is Fatima Zohra, ze is doof en kan niet praten. Al een aantal jaar zijn haar ouders bezig om een operatie te bekostigen. Zoals jullie ongetwijfeld begrijpen is zo’n operatie ontzettend duur, want 23.000 euro is zelfs voor de gemiddelde Nederlander niet in een keer te betalen.

Zij hebben geprobeerd de operatie te laten bekostigen via de Marokkaanse overheid, maar helaas is er een lange wachtlijst. Voor de vader van Fatima Zohra is het lange wachten slopend, moeilijk en zij zijn de wanhoop nabij. De slagingskans van de operatie vermindert namelijk met de dag die verstrijkt. Het doet ons pijn om een kind en haar ouders op deze manier te zien lijden. Dit terwijl in principe door middel van de operatie de aandoening gemakkelijk te genezen is. Het leven van dit gezin wordt enorm beïnvloedt door de moeilijkheden waarmee zij beproeft worden, en haar kans in de maatschappij zijn een stuk kleiner. Wij dienen ons te beseffen dat dit ook onze kinderen zou kunnen overkomen. Een kind dient op te groeien zonder zorgen en moeilijkheden. Wij van stichting Rohamaa vonden het verhaal van dit gezin ontzettend aangrijpend. Tijdens onze reis zullen we dan ook gaan bekijken op welke manier wij in sha Allah dit gezin kunnen helpen.

Waterput

Naast het gezin van Ismail zijn we na het fadjr gebed naar Imernissen gegaan. Dit is namelijk de plek waar het startsein gegeven zal worden om een nieuwe waterput te graven. De bewoners moeten op dit moment door gebrek aan watervoorzieningen lange afstanden afleggen. De toekomstige waterput zal in sha Allah 100 gezinnen voorzien van water waarbij een gezin gemiddeld bestaat uit 5 personen.

Dit is een doorlopend project, doe mee en help jouw broeders en zusters voor slechts 35 euro. Weet dat dit zwaar zal wegen op jouw weegschaal aangezien het een doorlopende sadaqah is.

Ook zijn we naar Ajdir geweest om een mogelijke locatie te bezoeken voor een nieuw waterproject. Wij hebben vorig jaar een pomp bekostigd om het water omhoog te pompen naar een waterreservoir dat op 2 kilometer veder ligt. Het plan is nu om het water van de ene waterreservoir naar een andere waterreservoir te pompen. Zodoende kunnen we in sha Allah 500 huishoudens voorzien van water.

Houdt onze social media in de gaten, binnenkort meer informatie.

Schoolbussen project

Tijdens deze reis hebben wij ook met een lokale stichting vergaderd over een schoolbussen project. Kinderen die lange afstanden moeten lopen voor onderwijs. Ondenkbaar voor ons in Nederland, maar in Marokko aan de orde van de dag. Veel jonge zusters, met capaciteiten, dromen en ambities kunnen hierdoor niet naar school. Dit zou niet mogen gebeuren en daarom gaat stichting Rohamaa zich inzetten hiervoor. Met de wil van Allah gaan wij bekijken op welke manier wij kunnen bijdragen om de situatie van deze kinderen te verbeteren. Op korte termijn zullen wij het schoolbussen project bekend maken zodat iedereen hier een bijdrage aan kan leveren.

Kasita

Tot slot zijn wij op dit moment onderweg naar Kasita, de plek waar we zullen overnachten. Morgen een nieuwe dag in sha Allah waarin we o.a. diverse behoeftigen zullen gaan bezoeken.

Blijf stichting Rohamaa in de gaten houden voor actuele informatie.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page