top of page

Project Calais:

op 24 januari heeft stichting Rohamaa een bezoek gebracht aan de vluchtelingenkamp bij Calais, noord Frankrijk. Deze kamp wordt veelal aangeduid als “the jungle”. Wat Stichting Rohamaa heeft aangetroffen is werkelijk schrijdend, en dat op zon korte afstand (350 km vanuit Den Haag) en in het hart van Europa. De vluchtelingen komen uit verschillende landen en zijn in dit gebied gestrand, wachtend op de mogelijkheid om over te steken naar Engeland. Sommigen verblijven hier maanden, anderen al meer dan een jaar. De voorzieningen zijn minimaal, en vooral rond deze kou dreigt er een humanitaire ramp. Gelukkig zijn er verschillende vrijwilligers en stichtingen actief die eten, kleding en dekens brengen naar de vluchtelingen. Tijdens ons bezoek hebben wij Association ALEDS ontmoet die actief voor deze vluchtelingen. ALEDS zorgt vooral voor voedsel en andere primaire levensbehoeftes zoals kleding en dekens. Stichting Rohamaa zal in samenwerking met ALEDS proberen de toestand te verlichten van deze verwaarloosde vluchtelingen. Er is grote vraag naar laarzen (i.v.m. de modder en hevige regen) en voedsel. Wij zullen jullie op de hoogte houden Inchaa-Allaah.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page