top of page

Waterramp Taroudant Marokko

Stichting Rohamaa is naar in Taroudant geweest in het zuiden van Marokko om de mensen in het door overstromingen getroffen gebied te helpen. Het doel was om mensen te helpen in gebieden welke de hulpinstanties niet hebben kunnen bereiken. Met een hulpkonvooi was het een hobbelende reis met gevaarlijke onbegaanbare wegen.

 

Maar alhamdoullilah, met de Wil van Allah subhanahu wa ta'ala hebben de broeders van Rohamaa vijf verschillende dorpen kunnen voorzien van voedselpakketten en dekens.

Om dit werk voort te kunnen zetten hebben wij uw hulp hard nodig. Wordt daarom een Rahim en steun hiermee Stichting Rohamaa op maandelijkse basis. Zo kunnen wij meer betekenen voor de behoeftigen. 

 

Word een rahim en maak onderdeel uit van Stichting Rohamaa.

Word een rahim en verzacht de leed van de behoeftigen.

 

OF doneer op rekeningnummer NL16INGB0005271197 t.n.v. stichting Rohamaa onder vermelding van humanitaire hulp s.e.

IBAN: NL16INGB0005271197BIC: INGBNL2A

''Wij hebben nog nooit hulp mogen ontvangen hier in deze dorpen ''
Taroudant

Taroudant is een stad in het zuiden van Marokko. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt 76 km oostelijk van Agadir. De stad heeft ca. 70.000 inwoners. Het is een stad die door de eeuwen heen verschillende bevolkingsgroepen als inwoners heeft gehad waaronder de berbers en de arabieren. Het diende als hoofdstad voor de Saadi dynastie, en daarna voor de alaoui dynastie.

Een belangrijke inkomstenbron van de plaatselijke bevolking is de landbouw en handarbeid. Er zijn verschillende arabische en berberse markten die beiden hun eigen specialisatie hebben. In de stad worden voornamelijk sinaasappelen en arganolie 

geproduceerd.

Dorp Wa Glaas
Aftrap project
bottom of page