Rachid uit Qasita 

Rachid heeft zijn roelstoen ontvangen

7 december 2015

Bij deze willen wij bekend maken dat onze broeder Rachid uit Qasita zijn rolstoel heeft gekregen. Wij vragen Allah om de weldoeners te belonen met de hoogste rang in het Paradijs.
Bekijk de persoonlijke videoboodschap van Rachid.

 

 

De nieuwe rolstoel van rachid wordt in de container geladen

13 september 2015

 

Tweede bezoek aan Rachid

 29 juni 2015

Beste broeders en zusters, wij zijn net bij onze geliefde broeder Rachid langs geweest. Hij was erg blij met ons bezoek en wederom waren Rachid en zijn familie heel erg gastvrij. En hij was ook ontzettend blij met jullie donaties en steunbetuigingen. 
Zijn beloofde rolstoel zal binnenkort in chaa Allah worden verzonden met een zeecontainer. Hierbij worden tevens meerdere rolstoelen en ziekenhuisbedden verscheept.
Naast zijn nieuwe rolstoel wordt onze broeder Rachid nu maandelijks onderhouden. Tijdens het bezoek had Rachid een verzoek. Bekijk het filmpje om te horen wat zijn verzoek was.

Moge Allaah jullie rijkelijk belonen voor alle donaties en hulp, Ameen.

 

 

Broeder rachid heeft een rolstoel nodig

8 maar 2015

Op 24 januari heeft stichting Rohamaa een bezoek gebracht aan de vluchtelingenkamp bij Calais, noord Frankrijk. Deze kamp wordt veelal aangeduid als “the jungle”. Wat Stichting Rohamaa heeft aangetroffen is werkelijk schrijdend, en dat op zon korte afstand (350 km vanuit Den Haag) en in het hart van Europa. De vluchtelingen komen uit verschillende landen en zijn in dit gebied gestrand, wachtend op de mogelijkheid om over te steken naar Engeland. Sommigen verblijven hier maanden, anderen al meer dan een jaar. De voorzieningen zijn minimaal, en vooral rond deze kou dreigt er een humanitaire ramp. Gelukkig zijn er verschillende vrijwilligers en stichtingen actief die eten, kleding en dekens brengen naar de vluchtelingen. Tijdens ons bezoek hebben wij Association ALEDS ontmoet die actief voor deze vluchtelingen. ALEDS zorgt vooral voor voedsel en andere primaire levensbehoeftes zoals kleding en dekens. Stichting Rohamaa zal in samenwerking met ALEDS proberen de toestand te verlichten van deze verwaarloosde vluchtelingen. Er is grote vraag naar laarzen (i.v.m. de modder en hevige regen) en voedsel. Wij zullen jullie op de hoogte houden Inchaa-Allaah.

 

 

 

Kasita 

Kassita is een klein Marokkaans dorp gelegen in het Rifgebergte. Het ligt in de regio Driouch.

In de afgelopen twintig jaar is de traditionele bebouwing uitgebreid met modernere gebouwen en huizen van remigranten. Het dorp is gelegen in het noorden van Marokko en ligt aan de splitsing van de hoofdweg die vanuit het zuiden komt en zich bij Kassita opsplitst in de richting van Nador en Al Hoceima. Het is een overstapplaats voor reizigers. De naam is afkomstig van het Spaanse woord voor wachthuisje.[bron?] Dit refereert aan de periode van de Spaanse overheersing toen er een Spaans militair garnizoen was gevestigd. Het dorp ligt in het Beni Touzinegebied. Voor een afgelegen dorp zijn er veel voorzieningen. De meeste voorzieningen zijn cafés,kappers en winkels. De landbouw wordt meestal gebruikt voor olijvenbomen die worden gemalen om er dan uiteindelijk olijfolie van te maken.

Fotos Kasita 

© 2020 by Rohamaa.

ANBI-logo-1653-x-1237.png