top of page

Moussa en zijn broers lopen 6 km naar school

 

Moussa is een jongen die op een afgelegen plek woont. Hij, samen met zijn broertjes en zusje, moeten heel verlopen op naar school te gaan, in totaal 6 kilometer. Stichting Rohamaa heeft Moussa en zijn broertjes en zusje van fietsen voorzien. Nu kunnen ze gelukkig snel naar school fietsen.

 

Het gezin van Moussa is erg arm, waardoor zij geen geld hebben om de school en de schoolspullen te betalen. Wij willen graag voor Moussa deze spullen zelf halen en afgeven. Help jij ook mee om Moussa en zijn broertjes en zusje te voorzien van schoolspullen, zodat ze naar schoon kunnen blijven gaan?

 

In 2013 was Stichting Rohamaa onderweg in Marokko. In een verlaten gebied stuitten we op een groepje jonge kinderen. Er werd besloten om te stoppen en om snoepjes aan hen uit te delen. Toen zij om een lift vroegen, was dit natuurlijk geen enkel probleem. Tijdens de rit werd duidelijk dat de jongens broertjes van elkaar waren en dagelijks grote afstanden moesten lopen om naar school te kunnen. De vraag werd voorgelegd of wij misschien voor een aantal fietsen konden zorgen, zodat de jongens in ieder geval een kortere reistijd hebben naar school toe.

De gastvrijheid van deze mensen was onvoorstelbaar. Wij werden uitgenodigd om iets te komen eten en drinken bij hen thuis. Rohamaa was dan ook verheugd om enige tijd geleden terug te kunnen keren naar Moussa en zijn familie om hen een aantal fietsen te schenken. Hun dank was wederom groot en ook wij zijn dankbaar om zulke mooie mensen te mogen ontmoeten.

 

 

Word een raheem en maak onderdeel uit van Stichting Rohamaa.

Word een rahim en verzacht de leed van de behoeftigen.

 

OF doneer op rekeningnummer NL16INGB0005271197 t.n.v. stichting Rohamaa onder vermelding van humanitaire hulp s.e.

IBAN: NL16INGB0005271197BIC: INGBNL2A

''Bij Allah als u wist in wat voor blijschap ik verkeerde toen u ons had gebeld. Allah is hierover getuigen!''
 
''Mijn kinderen hebben niet kunnen slapen van blijdschap toen zij hoorde dat jullie komen''
Eerste ontmoeting

Onlangs was Stichting Rohamaa onderweg in Marokko toen de aandacht viel op een groep jonge kinderen. Dit was in een afgelegen en verlaten gebied. Hierop besloten de vrijwilligers van Stichting Rohamaa om deze kinderen snoep te geven. Vier kinderen vroegen aan ons of wij hun een lift wilden geven en dat hebben wij natuurlijk gedaan. Onderweg in de auto bleken zij broers te zijn. Een jongen genaamd Mousa vroeg of hij een fiets kon krijgen waarmee hij naar school kan fietsen. Op dit moment moet hij elke dag meer dan 6 km lopen om op school te komen!

Wij hebben toen het telefoonnummer van zijn vader gekregen. De gastvrijheid van deze kinderen was onvoorstelbaar! Wij werden door de kinderen uitgenodigd om thee te komen drinken en zelfgemaakte verse karnemelk mee te nemen. Wij hadden helaas weinig tijd en hebben vervolgens onze reis voortgezet. Onderweg konden wij deze ervaring niet los laten en daarom hebben wij besloten om later terug te gaan.

Toen wij weer aankwamen werden wij somber verrast van de plek waar zij woonden. Dit was een plek waar helemaal niets is! Tijdens het gesprek werd ons duidelijk dat zij moeilijk aan schoon (drink)water konden komen en dat zij soms niet genoeg hadden om te drinken. Het welzijn van deze mensen is dus zeer ondermaats te noemen. Wij hebben toegezegd dat wij nog een keer zullen komen en dat wij voor de kinderen in shaa Allah fietsen zullen meenemen.

bottom of page